Att tänka på!

Hur fungerar ROT - avdraget?

Utnyttja ditt rotavdrag

Du har möjlighet att få en skattereduktion på 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år med hjälp av rotavdraget. Förutsättningen är att du anlitar en hantverkare med F-skattsedel.
För att du ska kunna använda rotavdraget måste du uppfylla vissa villkor. Du ska till exempel ha blivit fakturerad och/eller ha haft utgiften för arbetet. Du behöver även lämna korrekta uppgifter till företaget som du anlitar.
Du kan få högst 50 000 kronor i rotavdrag per år. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i avdrag. Du som köper ROT-arbeten ansvarar för att ta reda på vad som gäller och att samtliga villkor för rotavdraget är uppfyllda.

2021-12-06 Källa: www.skatteverket.se / www.rotavdrag.se

För aktuella uppgifter, läs mer på Skatteverkets hemsida.

Vid ej godkänt ROT-avdrag tillfaller hela fakturabeloppet kunden/köparen. Information finns på Skatteverkets hemsida.

www.villaagarna.se finns ytterligare information om vad
som gäller vid uteblivet/ej godkänt ROT-avdrag

Tänk Hållbart!

Tänk på att spara virket som har blivit över när du har byggt. Överblivet material kan bli en stilfull ledstång i trappan. Det där gamla fönstret som ligger och skräpar kan lyfta ett helt rum och bli ett vackert ljusinsläpp. Med lite färg och ett par snygga konsoler kan du förvandla en fasadbräda till en läcker hylla. Lastpallarna som du inte har orkat slänga kan förvandlas till ett utomhuskök, en solstol eller ett bord. Tycker du att TV:n är en störande detalj i ditt sällskapsrum? Se efter vad du har för överblivet virke hemma. Du kanske kan använda det till ett snyggt vägghängt TV-skåp med dörrar. Om du inte har gamla gångjärn och reglar hemma går det att hitta på loppisar.

Tänk efter innan du slänger gamla möbler. De kanske kan fräschas till med färg som finns i en bortglömd gammal färgburk överblivna lister. Du spar både pengar och miljö. Vi slänger alldeles för mycket!

Med en enkel Google-sökning går det att hitta både inspiration och ritningar. Ditt hem blir personligt och du har sparat några tusenlappar.

Tips från Henrysson inför ditt byggprojekt

Vi spenderar mycket tid i våra hem. Om du går i tankarna att bygga helt nytt, bygga om eller bygga till, så finns det en mängd saker som du bör tänka på. Det finns många detaljer i ett bygge som man lätt glömmer. Detaljer som sätter prägeln på boendet och gör det till ditt specifika hem.

När man planerar ett byggprojekt är det enkelt att glömma en sådan enkel sak som färgen på strömbrytare, men när man väl har flyttat in kan fel färg vara ödesdigert. Hur irriterande kan det inte vara när man kommer på att det varken finns eluttag eller vattenutkastare på utsidan? Med hjälp av frågor till våra kunder försöker vi vara steget före. Vi har satt ihop frågeformulär till kund inför såväl invändig som utvändig byggnation. Allt för att du som kund ska känna dig trygg och kunna fundera i förväg i lugn och ro.

Då slipper du stå i ditt nya fina hus, stall eller kanske garage och upptäcka att viktiga detaljer har glömts bort. När ett byggprojekt är färdigt så vill man ju bara njuta och börja inreda. Läs igenom dokumenten med frågor innan din offertförfrågan. Skriv ut och komplettera med dina kontaktuppgifter, egna tankar och önskemål. Nu har vi en bra grund att stå på inför starten av ditt projekt.